Konferencija mladih Crvenog Križa

Na XIV Konferenciji mladih Crvenog križa Općine Ilidža održanoj 25. februara 2012. godine, predstavljene su sve aktivnosti i uspjesi Crvenog križa tokom 2011. g. Među prisutnima su bili mladi volonteri/ke CK općine Ilidža, predstavnici/e institucija koje podržavaju rad CK, te gosti volonteri/ke CK iz drugih općina u BiH, kao i iz Osijeka i Kragujevca. Prema riječima predsjednika Mladih CK Ilidža, Jasmina Nikšića, 2011. g. za CK je bila godina velikih rezultata.

Tokom 2011. g. članovi CK Ilidža su prikupljali dobrovoljne priloge, organizirali dobrovoljna davanja krvi, te radionice za osnovnoškolce na temu antitrafficinga koje su održane u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA. Osim toga, istakli su obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a, gdje su volonteri/ke CK Ilidža dijelili prezervative i na taj način podizali građansku svijest o ovoj bolesti na prostoru općine Ilidža.

Značajni uspjesi CK Ilidža su na međunarodnim takmičenjima u pružanju prve pomoći, osvojeno drugo mjesto tima volonterki CK Ilidža na balkanskom takmičenju u Bukureštu, te peto mjesto na europskom takmičenju.

Na kraju konferencije, dodijeljene su zahvalnice istaknutim volonterima/kama, kao i društveno odgovornim organizacijama i institucijama koje su pomagale CK Ilidža u provedbi njihovih aktivnosti prošle godine. Među organizacijama kojima su dodijeljene zahvalnice tu su: Savjetodavni odbor mladih Općine Ilidža, općina Ilidža, te Institut za razvoj mladih KULT. KULTUje dodjeljena zahvalnica za pomoć i podršku Mladim CK općine Ilidža pri europskom takmičenju pružanja prve pomoći, koju je preuzela predstavnica KULTA u Savjetodavnom odboru mladih općine Ilidža.

.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...