Antidoping – vodite računa o sebi

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT realizirala je seminar o borbi protiv dopinga u BiH. Seminar se održao u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA 19. 12. o.g. s početkom u 12.00 sati.

Agencija za antidoping kontrolu BiH se brine o primjeni kodeksa Svjetske antidoping agencije te pravila MOK-a i međunarodnih sportskih saveza, organizira i provodi doping kontrolu kako na sportskim takmičenjima tako i izvan njih, utvrđuje pravila za terapijska izuzeća u skladu s međunarodnim propisima, ostvaruje međunarodnu stručnu saradnju vezanu za doping i zaključuje ugovore o testiranju.

Primarni cilj seminara je nio upoznavanje mladih sportista/kinja-amtera/ki o njihovim pravima i obavezama u borbi protiv dopinga. Oni su se upoznali i s listom zabranjenih sredstava, posljedicama konzumiranja dopinga, izuzecima, povredama pravila te procesu i postupku doping kontrole.

Antidoping edukacija bit će održana i u četvrtak, 22.12. s početkom u 16 sati. Svi zainteresirani svoje učešće mogu potvrditi na btoj telefona 033637290 ili na mail adresu igor.roic@kultbih.org.

.

antidoping_2

antidoping_1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...