Dobrodošli na konferenciju projekta KOŠNICA

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju Predstavljanje rezultata projekta KOŠNICA – jačanje mladih liderki u omladinskim organizacijama.

Konferencija će se održati u utorak, 29. novembra 2011. g., u Multifunkcionalnoj sali Općine Ilidža, Butmirska cesta 12, od 12 do 14 sati.

Cilj konferencije jeste predstaviti ostvarene rezultate i postignute ciljeve projekta na osnaživanju mladih djevojaka i jačanju njihove uloge aktivnih učesnica u društvenim zbivanjima, i predstaviti doprinos projekta boljem povezivanju različitih aktera koji se bave pitanjima spola i pitanjima mladih u Bosni i Hercegovini. Na konferenciji će se učesnicama (mladim lidericama iz 12 bh. općina) svečano uručiti certifikati o završenom programu obuke KOŠNICA te promovirati Fondacija Košnica.

Projekt KOŠNICA implementiraju Institut za razvoj mladih KULT i Udruženje BH Expert, a finansijski ga u potpunosti podržava UN WOMEN (Agencija Ujedinjenih naroda za ravnopravnost spolova i osnaživanje žena). Projekat se realizira u periodu decembar 2009 – decembar 2011. godine.

Cilj projekta KOŠNICA jeste povećati emancipaciju i samopouzdanje djevojaka, njihovu svijest o važnosti njihovog aktivnog uključivanja u demokratskom društvu kao javnih ličnosti, kreirati nove partnerske odnose s lokalnim udruženjima i vlastima, te povećati zastupljenost žena u bh. društvu. U projektu učestvuje preko 180 djevojaka iz 12 odabranih bh. općina.

.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...