Šesta godišnja konferencija Ysafe BiH

U hotelu Holywood u Sarajevu je održana dvodnevna Šesta konferencija BE SAFE – YSAFE BiH, u organizaciji Asocijacije XY. 

Pred nešto više od 150 učesnika, vršnjačkih edukatora, medicinskih radnika, predstavnika ministarstava zdravlja oba entiteta, predstavnika UNDP-a, World Vision-a, Prijateljskih centara za zdravlje mladih i drugih uvaženih gostiju čast da otvori konferenciju imao je vršnjački edukator iz Banjaluke, Tibor Kela.

Kroz dva dana trajanja konferencije učesnici su na zajedničkim i odvojenim sesijama razgovarali o temam poput: mladi u prevenciji HIV-a u BiH, vršnjačka edukacija u prevenciji HIV-a, uloga prijateljskih centara za zdravlje mladih u prevenciji HIV-a.

„Vođeni sloganom ovogodišnje konferencije BE SAFE – YASAFE BiH, cilj nam je aktivnosti i dostignuća mladih na polju prevencije HIV-a, promociju zdravih životnih stilova kao i sveukupno seksualno i reproduktivno zdravlje (SZR) staviti u fokus interesovanja cjelokupne javnosti“, istakla je direktorica Asocijacije XY.

Vrijedan i zanimljiv dio programa konferencije je izložba postera prijateljskih centara za mlade (PCZM). S krajem juna 2011. g. prvobitni broj članica mreže je sa 13 PCZM porasato na 23.

Na samom kraju konferencije zahvalnice su dodijeljene partnerskim nevladinim organizacijama i domovima zdravlja uključenim u program Global Fonda odnosno mrežu Prijeteljskih centara za zdravlje mladih. Konferencija je realizirana uz podršku UNDP-a i World Vision Bosne i Hercegovine.

.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...