Mladi znaju zašto žele volontirati!

Građanski aktivizam i volonterstvo bila je tema drugog modula Obuke „Uči, misli i djelu!“ za generaciju 13.

Polaznici/e učili su o načinima na koje oni mogu učestvovati u društvu i mijenjati svoju zajednicu na bolje. Mladi koji pokađaju obuku dolaze iz različitih zajednica u Bosni i Hercegovini, pa je u fokusu bila i tema prepoznavanje problema mladih u zajednici. 

“Veoma poučan modul, izbor trenera fantastičan! Nije bilo mnogo teorije, koja prema mom mišljenju manje pomaže nego sama praksa. Ovaj modul mi je za kratko vrijeme pomogao da donesem važne odluke u svom životu.” – poručila je Lamija Mezit, polaznica iz Konjica.

 


Organizatori obuke posebno su ponosni na činjenicu da su polaznici/e našli u sebi odgovor na pitanje zašto volontiraju i zašto žele da doprinesu svojoj zajednici. Također su se upoznali za pozitivnim primjerima omladinskih inicijativa, koje su ove mlade inspirisale da i oni pokrenu inicijativu. 

 

umid modul 2

 

 

Kao i svaki modul, tako i ovaj organizirana je “Kafa sa…”, a gošća je bila generalna sekretarka Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine, Jasmina Banjalučkić. Jasmina je govorila o svom aktivizmu u Ključu i promjenama koje je napravila sa svojim kolegama, ali i o važnosti aktivizma u njenom svakodnevnom životu. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...