Politika

Težimo dobroj saradnji s općinskim vlastima i višim nivoima vlasti, te raznim domaćim i međunarodnim organizacijama kako bismo spriječili ponavljanje ili preklapanje projekata. KULT nerijetko dobiva sredstva od općinskih vlasti za provođenje aktivnosti na tom nivou. Veći projekti, koji izlaze iz okvira općina u kojima imamo svoj ured, dosad su finansirani donacijama međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija kao i viših nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

KULT od samog svog osnivanja radi na političkom obrazovanju mladih kroz koje im se posreduju znanja i vještine za postajanje aktivnim građanima i građankama.

Sve dosadašnje aktivnosti bile su usko vezane za razvoj građanskoga društva u Bosni i Hercegovini. Naše djelovanje počiva na saradnji s vlastima (te mogućnosti za aktivno sudjelovanje), s građanima (prije svega mladima), ali i s drugim utjecajnim i aktivnim udruženjima, pojedincima i institucijama (naprimjer: centri za socijalni rad, zavodi za zapošljavanje itd.).

KULT nastoji sve svoje aktivnosti provoditi u saradnji s domaćim vlastima, kao i s organizacijama i ostalim zainteresiranim stranama u svim zajednicama u kojima djelujemo. Na taj način želimo jačati lokalne strukture kako bismo omogućili samostalno i održivo djelovanje u budućnosti.

Zagovaramo formalno uspostavljanje saradnje sa svim partnerima na projektima kako bi se unaprijed definirala međusobna prava i obaveze.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...