Znate li da je ostalo još samo 5 dana da se prijavite na UMiD 18?

Rečenica da “UMiD mijenja život!” je rečenica s kojom su saglasni i često je ponavljaju mnogi mladi koji su do sada prošli obuku koja se kontinuirano održava kroz 17 generacija.

UMiD je obuka koja vam omogućava da postanete primjer i pokretačka snaga u zajednici i učestvujete u rješavanju konkretnih problema mladih, da se pripremite i za vlastitu karijeru, steknete nove vještine, ali i da upoznate nove mlade ljude sa sličnim interesima i prijatelje za života. UMiD je mjesto gdje vaša kreativnost i ideje dolaze do izražaja!

Ukoliko ste mlada, motivirana osoba, imate želju biti prepoznati u svojim zajednicama kao lideri koji osmišljavaju kreativna rješenja, predlažu i kreiraju aktivnosti sa ciljem stvaranja boljeg okruženja za život mladih, nemojte propustiti ovaj poziv!

U vremenskom periodu od godinu dana, UMiD pruža priliku da mladi uče i teoretski i praktično, bez obzira imaju li liderskog iskustva ili ne. Tokom obuke polaznici stječu samopouzdanje, uočavaju svoje sposobnosti i potencijale, uče kako raditi u timu, praktično doživljavaju solidarnost, kreativnost, sposobnost komuniciranja, te razvijaju osjećaj za odgovornost u odnosu na društvo. Osim toga, kroz obuku se uči argumentovano diskutirati, nalaziti i koristiti informacije i materijale koji su potrebni, te razvijaju vještine koje mladima pomažu da budu konkurentniji na tržištu rada.

To mladima omogućava da se kasnije lakše snađu u poslovnom svijetu i naprave uspješnu karijeru. Tu su i nova poznanstva koja često prerastaju u prijateljstva!

Provedbom lokalne građanske inicijative (LGI) uz mentorstvo iz Instituta, mladi će imati priliku pokrenuti promjene u zajednicama u cijeloj BiH. Lokalnu građansku inicijativu mladi smišljaju zajedno sa vršnjacima iz zajednice, a cjelokupan proces provođenja će savjetodavno i finansijski podržati Institut.

Ako vam sve ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito i voljeli bi da čujete iskustva drugih mladih koji su prošli UMiD obuku, možete to uraditi na OVOM linku.

Želite i vi biti dio ove priče? Na OVOM linku saznajte kako se možete prijaviti na UMiD 18!

Budi i ti dio obuke koja mijenja života!

Dodatne informacije o UMiD obuci i Javnom pozivu za učešće u obuci možete dobiti i putem emaila anel.hotic@kultbih.org ili broja telefona 033 778 765.

NAPOMENA: Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu u dokumentu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavno i stručno osoblje iz BiH učilo metode i tehnike za podržavajuće učionice

Nastavno i stručno osoblje srednjih škola u Bosni i Hercegovini se redovno...

Rad s mladima

Inicijativom “Omladinski akcelerator” do dijaloga za bolji položaj mladih u općini Novo Sarajevo

U nastojanju da osnaži mlade u Bosni i Hercegovini i unaprijedi njihovo...

Rad s mladimaUpravljanje grantovima

Razmjenom iskustava do snažnijeg omladinskog sektora u BiH

Institut za razvoj mladih KULT danas je organizirao događaj pod nazivom ExCHANGE...