Violeta se pridružila kompanijama koje su potpisnice Povelje o poštivanju ljudskih prava u poslovanju

Sve veći broj kompanija iz BiH potpisuje Povelju o poštivanju ljudskih prava, a među posljednjima je i Violeta, jedan od vodećih brendova higijenskih proizvoda Premium klase u BiH i regiji.

Povelja se sastoji od 15 tačaka koje se tiču sprječavanja narušavanja ljudskih prava, uključivanja zainteresiranih strana radi uvažavanja njihovog glasa i potreba, opredijeljenosti za jednak odnos prema svima, očuvanja radnog okruženja, zabrane prinudnog rada i zabrane umiješanosti u trgovinu ljudima, prava na sistem komunikacije koji maksimalno štiti povjerljivost za sve prijave zaposlenih.

Iz kompanije Violeta su poručili:

Kompanija Violeta kao društveno odgovorna odlučila je potpisati Povelju o poštivanju ljudskih prava.  U svom poslovanju uvijek na prvo mjesto stavljamo ljude, bilo da se radi o našim djelatnicima ili o našim potrošačima. 

Poslovna politika kompanije temelji se na zaštiti i poštivanju ljudskih prava svih naših zaposlenika, te je nastojimo prenijeti na naše vanjske partnere i dobavljače.

Smatramo da je jako bitno osigurati zdravu radnu okolinu za naše djelatnike. Odgovorno ponašanje i poštivanje ključ je uspjeha. Svaki zadovoljan djelatnik je produktivniji i kao takav pridonosi prosperitetu kompanije.  To bi trebao biti jedan od značajnih i vodećih ciljeva svih uspješnih poduzeća. Stoga pozivamo sve domaće kompanije da se pridruže vrijednostima i načelima ove povelje.

Povelja o poštivanju ljudskih prava u poslovanju nastala je u okviru projekta „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH“ kojeg provodi Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Udruženjem poslodavaca FBiH, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Mladi su spremni aktivno raditi na rješavanju problema i izazova

Nakon Ljetnog kampa aktivizma u augustu 2023. g., Institut za razvoj mladih...

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Uncategorized @bs

Kroz narandžasti objektiv: Godišnji izvještaj za 2022. godinu

  Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja grubi oblik kršenja osnovnih ljudskih...