U Srebrenici otvoren treći online UMiD centar u BiH

Izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić i Dragana Jovanović, predsjednica Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ potpisali su danas ugovor o dodijeli granta za uspostavljanje trećeg UMiD (Uči, misli, djeluj) online centra u Srebrenici.

UMiD (Uči, misli i djeluj) je obuka koju Institut za razvoj mladih KULT provodi više od 10 godina u in class verziji i koju je prošlo oko 300 mladih ljudi.

„Kako bismo adekvatno odgovorili sve većem interesu mladih ljudi da pohađaju UMiD obuku i po uspješnom završetku iste postanu omladinski lideri, odlučili smo da UMiD obuku učinimo dostupnom i na internetu. Na taj način svim mladim ljudima pružili smo priliku da je pohađaju. Potrebno je da imaju internet i računar, te obuku mogu pohađati i od kuće. Za one koji to nemaju, moći će u online UMiD centrima“ – izjavio je Jasmin Bešić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT.

umid srebrenica 4

Svečanosti su prisustvovali mladi iz Udruženja kao i predstavnici Opštine Srebrenica. Predsjednica Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ Dragana Jovanović zahvalila se na podršci i iskazala zadovoljstvo što je, među mnogo prijavljenih, Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ dobilo sredstva za opremanje prostorije Udruženja informacijsko-komunikacijskom tehnologijom koja će biti korištena u svrhu online edukacije omladinskih lidera.

UMiD online centri već su postavljeni u Jablanici i u Sarajevu, a uskoro se očekuje uspostavljanje ovakvog centra i u Velikoj Kladuši.

umid srebrenica 2

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...