Problemi mladih moraju biti uvršteni u izborne programe političkih stranaka

U Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica na Ilidži 9. i 10. jula 2016. godine održana je Obuka budućih mladih lidera.

Mladi iz Doboja, Bijeljine i Sarajeva  tokom dvodnevne obuke učili su o izbornom procesu i načinima izrade izbornog programa. Cilj obuke bio je osposobiti mlade da prepoznaju kvalitetan izborni program, te nauče kako lobirati da se  problemi sa kojima se suočava ova populacija uvrste u izborne programe političkih stranaka za Lokalne izbore 2016. godine.

Obuci je prisustvovalo troje mladih koji će biti lideri grupa u svojim lokalnim zajednicama, te koji će sva znanja i vještine koje su stekli tokom obuke prenijeti vršnjacima.

Osim što će raditi na osnaživanju vršnjaka, ovi budući mladi lideri će se do oktobra, kada će biti održani Lokalni izbori 2016. godine, sastajati sa predstavnicima lokalnih vlasti kako bi lobirali da u svoje izborne programe uvrste listu ključnih problema mladih. Na listi problema su zapošljavanje, obrazovanje, zdravstvena zaštita, socijalna skrb, informisanje i mobilnost, te sport, kultura i slobodno vrijeme mladih.

Za lidere i članove njigovih grupa krajem jula bit će organizovana dodatna obuka. Obuku bi trebalo proći oko 30 mladih ljudi.

m1obuka2

m1obuka3

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...