Poziv na događaj – Mentorstvo za radnu integraciju: Razvoj punog potencijala pojedinca za održivo tržište rada

Institut za razvoj mladih KULT u okviru projekta „Socijalno mentorstvo mladih u Bosni i Hercegovini“, kao partner na regionalnom projektu „Social Inclusion of Disadvantaged Groups in the Western Balkans (SoRi III), koji realizira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizira događaj pod nazivom Mentorstvo za radnu integraciju: Razvoj punog potencijala pojedinca za održivo tržište rada.

Uzimajući u obzir izazove i potrebe mladih, u pogledu zapošljivosti i izgradnje poslovne karijere, na događaju će biti predstavljen pristup socijalnog mentorstva – mentorstva za radnu integraciju. Socijalno mentorstvo, kao inovativni pristup u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, ima cilj da potakne razvoj stručnih i socijalnih vještina marginaliziranih i teže zapošljivih mladih, izjednači njihove mogućnosti i prilike na tržištu rada, ojača privredni sektor ponudom novih kompetencija i radne snage mladih na tržištu, te ponudi platformu i pravac za daljnje jačanje institucionalne podrške i ekonomskog razvoja lokalnih zajednica.

Metodologiju je razvilo Udruženje za istraživanje, komunikaciju i razvoj „PUBLIC“ iz Skoplja, koje se već nekoliko godina uspješno bavi radnom integracijom ugroženih osoba u regiji Zapadnog Balkana. Program obuke socijalnih mentora – mentora za radnu interaciju je verificiran od strane Centra za obrazovanje odraslih u Sjevernoj Makedoniji, gdje je mentor radne integracije već priznata profesija. Kroz kvalitetno mentorstvo, koristeći iskustva i prakse koje su već uspješno primijenjene u regionu, nastoji se unaprijediti perspektiva mladih u Bosni i Hercegovini.

Događaj će se održati u srijedu, 12. juna 2024. godine u Tershouse u Sarajevu.

Tokom događaja, panela i diskusija, razgovarat će se o niže navedenim temama:

  • Međusektorski partnerski pristup za poticanje zapošljavanja marginaliziranih i teže zapošljivih grupa mladih osoba;
  • Mentorstvo za razvoj i zapošljavanje: Dio programa mentorstva za radnu integraciju, kao regionalno inovativno rješenje na tržištu rada;
  • Izazovi i specifične potrebe bh. tržišta za radnom snagom;
  • Kako socijalno mentorstvo – mentorstvo za radnu integraciju oblikuje tržište radne snage i odgovora na potrebe poslodavaca?

Institut za razvoj mladih KULT poziva sve zainteresirane da učestvuju na događaju i zajedno sa nama podrže nastojanje za kreiranje okruženja u kojem svi pojedinci imaju priliku ostvariti svoj puni potencijal. Na događaj se možete prijaviti OVDJE najkasnije do 9. juna 2024. godine.

Broj mjesta na događaju je ograničen – prijavite se a mi ćemo Vam poslati pozivnicu i dodatne informacije o događaju.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se pozivu te Vašim učešćem dati nesebičan doprinos i partnersku podršku pozitivnim rješenjima osnaživanja i jačanja kompetencija mladih, s ciljem smanjenja njihove i ukupne nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini.

U slučaju dodatnih pitanja, stojimo Vam rado na raspolaganju, te nas možete kontaktirati putem maila zerina.selimovic@mladi.org ili pozivom na broj telefona 033 778 763.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Javni pozivi

Konkurs: Finansijski službenik/ca u Odjelu za finansije, jedna pozicija (01.09.0-N2.1-41896)

Institut za razvoj mladih KULT, na osnovi ukazane potrebe, raspisuje konkurs za...

Javni pozivi

Otvoren poziv za prijave: Aktivni građani Trebinja – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se...

Javni poziviObuke

Otvoren pozivi za prijave: Aktivni građani Bihaća i Ilijaša – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se...