Polaznici/ce Škole prijateljstva posjetili Sinalco i Milkos

U saradnji sa Udruženjem Kupujmo i koristimo domaće danas su polaznici/ce Škole prijateljstva imali priliku posjetiti fabrike Sinalco i Milkos. Cilj posjete je bio da se polaznici/ce upoznaju sa samim procesom proizvodnje mlijeka i sokova, s ciljem razvijanja svijesti o kupovini domaćih proizvoda.

Na samom ulazu u Milkos i Sinalco dočekalo nas je ljubazno osoblje, koji  nas je poput pravih vodića, provelo kroz obje fabrike.  Prvo smo obišli Milkos, gdje su djeca upoznata sa kompletnim procesom pakovanja mlijeka i dobivanja mliječnih proizvoda. Zatim su djeca imala priliku naučiti šta znače različite boje pakovanja mlijeka te ponešto o bitnosti mlijeka i mliječnih proizvoda u našoj prehrani.  Zatim smo posjetili Sinalco, gdje smo također vidjeli kako teče proces nastanka raznih sokova, pa sve do samog završetka i pakovanja u različitu ambalažu.

Na kraju današnje posjete naši domaćini su nas počastili sokovima i slatkišima, gdje smo nastavili priču o značaju kupovine domaćih proizvoda i još jednom potvrdili kako kupovinom domaćih proizvoda podržavamo razvoj BiH privrede te time obezbjeđujemo bolje životne uvjete za sve nas. 

unnamed copy copy

unnamed2

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...