Osam dana učenja, druženja i zabave!

U Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica na Ilidži u četvrtak, 21. jula 2016. godine počinje Ljetna škola UMiD 10.

Ljetnu školu UMiD za desetu generaciju otvorit će kantonalna službenica za mlade Lejla Lihovac i predstavnica mladih Općine Ilidža Ena Tuzlak.

Tokom osam dana, koliko će trajati Ljetna škola, mladi će učiti o pokretanju lokalnih građanskih inicijativa, pisanju i provođenju projekata, korištenju društvenih mreža u online aktivizmu, ljudskim pravima, mirnom rješavanju konflikata, družiti se, upoznati sa primjerima dobre prakse, a bit će im predstavljen i koncept obuke „UMiD online“. Predavači na radionicama bit će profesionalci iz različitih oblasti sa dugogodišnjim iskustvom.

U okviru Ljetne škole bit će organizovana i tri programa „Kafa sa…“.

Omladinski radnik Dino Sinanović će 23. jula 2016. godine  sa mladima u okviru programa „Kafa sa…“ razgovarati o lokalnim građanskim inicijativama, te ih naučiti kako ideju pretvoriti u konkretnu aktivnost.

U okviru istog programa učesnici obuke 25. jula 2016. godine moći će naučiti više o ljudskim pravima. Gost će biti Eldar Komar, aktivista Inicijative mladih za ljudska prava.

26. juli rezervisan je za „Kafu sa… volonterima Europske volonterske službe“. Bit će to prilika da se mladi iz BiH druže i razmjene iskustva sa volonterima iz zemalja EU.

U programu “Kafa sa…” mogu učestvovati svi zainteresovani.

Ljetna škola UMiD 10 bit će održana od 21. do 28. jula 2016. godine, a učestvuju mladi iz cijele Bosne i Hercegovine u dobi od 18 do 30 godina.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...