Počela izrada Strategije prema mladima Travnika

 

Travnik bi uskoro trebao dobiti Strategiju prema mladima za period 2019-2022. godine.

U prostorijama Centra za edukaciju mladih održan je i prvi sastanak vođa radnih grupa koje će raditi na izradi dokumenta.

Kvaliteti dokumenta trebala bi doprinijeti i činjenica da radnu grupu za izradu Strategije, pored predstavnika nadležnih ministarstava i institucija, čini i veliki broj mladih, koji su izrazili želju da aktivno učestvuju u izradi dokumenta. Riječ je o visokoobrazovanim mladim ljudima koji su na ovaj način odlučili svoje znanje iskoristiti za razvoj i unaprjeđenje svoje lokalne zajednice.

Tokom prvog sastanka radne grupe organizivana je i obuka za učesnike kako bi se upoznali sa samim procesom izrade dokumenta, te upoznali sa važnošću postojanja Strategije za mlade u lokalnim zajednicama, zakonskim osnovama za njeno donošenje, koracima u njenoj izradi, te poteškoćama, sa kojima se mogu susresti, kako bi ih na vrijeme mogli otkloniti.

Pisanju samog dokumenta prethodit će provođenje istraživanja o potrebama i problemima mladih na području općine Travnik, čiji rezultati će biti javno predstavljeni, a na osnovu kojih će radne grupe dobiti smjernice u kojem pravcu bi izrada Strategije trebala ići.

Izradu Strategije realizivat će Centar za edukaciju mladih uz saradnju sa Komisijom za mlade Općine Travnik, organizacijama civilnog društva, sportskim klubovima, kulturnim, zdravstvenim, obrazovnim i drugim javnim ustanovama, čiji predstavnici će aktivno učestvovati u izradi Strategije.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...