Otvoren pozivi za prijave: Aktivni građani Bihaća i Ilijaša – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se aktivno uključiti u procese donošenja odluka u Bihaću ili Ilijašu? Ako je vaš odgovor da, onda je ova obuka idealna prilika za vas!

Pozivamo vas da se prijavite za učešće na interaktivnoj obuci o korištenju konsultacijskih mehanizama u lokalnoj zajednici. Ovaj put, organiziramo obuku za građane i građanke Bihaća i Ilijaša. Obuka je od iznimnog značaja za osnaživanje građana, ali i organizacija u procesu aktivnog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou. Također, istražiti ćemo mehanizme za uključivanje građana u procese donošenja odluka, te vas motivirati da primijenite ta znanja kroz praktične vježbe, ali i u javnom životu.

Šta nam je važno?

·         Razumijevanje važnosti sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka.

·         Upoznavanje sa pravnim okvirom i standardima za sudjelovanje građana.

·         Osposobljavanje za korištenje konsultacijskih mehanizama na lokalnom nivou.

·         Razvoj vještina javnog zagovaranja i participacije.

Datum: 12.6.2024. g. u periodu od 9 – 14.00 sati.

Bihać: prijavite se OVDJE.

Ilijaš: prijavite se OVDJE.

Sudjelovanje građana ključno je za napredak naše zajednice. Ova obuka će vam dati alate i samopouzdanje potrebno za aktivno djelovanje i poboljšanje prilika za sve nas. U narednom periodu, objaviti ćemo poziv za dodatne zajednice. Pratite nas i prijavite se. Vrijeme je za proaktivne građane i građanke.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom!

U slučaju dodatnih pitanja u vezi s pozivom za Bihać, kontaktirajte nas putem e-maila nejla.memisevic@mladi.org ili putem telefona 033 778 772.

U slučaju dodatnih pitanja u vezi s pozivom za Ilijaš, kontaktirajte nas putem e-maila samir.mahmic@mladi.org ili putem telefona 033 778 772.

Agendu i detaljne upute o mjestu održavanja, te drugim detaljima, učesnici će dobiti putem e-maila. Organizator snosi troškove hrane i pića.

Molimo sve cijenjene čitaoce da se ne prijavljuju ukoliko nisu u mogućnosti prisustvovati događaju.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave