Otvoren je “LABIRINT”, multimedijalna kuća za mlade u Tuzli

Pokretanje trening kuće za mlade je ideja koju je Fondacija tuzlanske zajednice razvijala u toku predhodnih godina te koja predstavlja nastavak kreiranja uslova za razvijanje kapaciteta mladih i omladinskog sektora u Gradu Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Institut za razvoj mladih KULT ovakve napore porepznaje i rado podržava zbog čega je podržao i opremanje multimedijalne kuće za mlade “LABIRINT”.

Uspostavljanjem multimedijalne trening kuće za mlade „LABIRINT“ osigurava se angažman mladih ljudi sa područja tuzlanske regije te omogućuva prostor za mlade u kojem se mogu organizirati višednevne edukacije sa mogućnošću prenoćenja.

 


Fondacija tuzlanske zajednice je u partnerstvu sa Institutom za razvoj mladih KULT finansijski, organizaciono i mentorski podržala Organizaciju za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ u pokretanju Multifunkcionalne trening kuće za mlade LABIRINT koja je svečano otvorena 29.5.2015. g. u Simin Hanu uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlnskog kantona, World Vision, JU Osnovna škola Simin Han te drugih donatora i sponzora. Trening kuća nalazi se u Simin Hanu, a prostire se  na oko 320 m2 potkrovlja zgrade JU OŠ Simin Han.

Zahvaljujući razumijevanju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta pomenuti prostor je ustupljen Organizaciji za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ na korištenje narednih 7 godina.

Ovom prilikom Institutu za razvoj mladih KULT, kao donatoru i partneru u opremanju trening kuće, ali i mentoru u osmišljavanju rada kuće je dodijeljena i zahvalnica.

Labirint zahvalnica

Više o trening kući LABIRINT možete naći na www.osmijeh.org

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...