Održana 7. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH

7. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda održana je 10. 9. 2015. g. Na 7. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatrani su revizorski izvještaji o finansijskom poslovanju u 2014. godini institucija BiH koje su imale revizorsko „mišljenje s rezervom uz isticanje predmeta“. 

Prema revizorskim izvještajima, ovakvu ocjenu imali su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo odbrane BiH, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, Agencija za rad i zapošljavanje i Služba za poslove sa strancima. 

Zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2014. godinu bit će pripremljeno za jednu od narednih sjednica Komisije i nakon toga upućeno Domu naroda PSBiH na izjašnjavanje. Zbirno mišljenje sadržavat će prijedloge zaključaka s ciljem efikasnijeg rada i otklanjanja nedostataka uočenih u revizorskim izvještajima institucija BiH koje su od Ureda za reviziju institucija BiH u 2014. godini imale „mišljenje s rezervom uz isticanje predmeta“.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...