Održana 18. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH

U utorak,  14.6.2016. godine održana je 18. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH.

Na ovoj sjednici odgođeno je izjašnjavanje o načelima Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH, dok Vijeće ministara BiH ne dostavi mišljenje o Prijedlogu zakona. Također, zaključeno je i to da se od Kolegija Doma naroda PSBiH zatraži produženje roka za dostavu mišljenja o ovom Prijedlogu zakona. 

U vezi sa zahtjevom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) za tumačenje člana 39. Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, donesen je zaključak u kojem stoji da je Dom naroda PSBiH mišljenja da se odredbe člana 39. Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH ne primjenjuju na RAK, zbog specifičnog načina finansiranja ovog ekspertnog tijela (vlastiti prihodi). Ovaj zaključak upućen je na izjašnjavanje Domu naroda PSBiH. 

Primljen je k znanju Tromjesečni financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH. 

Primljen je k znanju dopis Agencije za identifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA) – planirane i poduzete aktivnosti na realizaciji preporuka iz Izvještaja revizije učinka o temi: „Nabavka ličnih isprava“. Usvojen je i zaključak da IDEEA, u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, a vodeći se zaključkom Vijeća ministara BiH, bez odlaganja u potpunosti realizira preporuke Ureda za reviziju institucija BiH povodom Izvještaja revizije učinka o temi: „Nabavka ličnih isprava“.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...