Mladi u izgradnji oaze mira

Izletište„Točak“ biće oaza mira za brojne građane, a zahvaljujući mladim entuzijastima i Udruženju „Zeleni Vrh“ iz Bosanske Krupe.

U okviru akcije „Pokrenimo TOČAK“, izletište u mjesnoj zajednici Pištaline dobit će nove klupe, biće uređeno korito i obale potoka, te postavljena nova ograda.

Želja mladih iz Udruženja „Zeleni vrh“ je da ovo izletište postane mjesto okupljanja svih generacija iz ove mjesne zajednice, kao i mjesto rekreacije za mlade ljude.

U akciju je uključeno dvadesetak mladih ljudi koji ne žele da njihova mjesna zajednica bude izolovana od ostatka općine Bosanska Krupa i na ovaj način skreću pažnju na mlade u ovoj zajednici kao i na aktivnosti koje rade godinama.

mladi točak 2

Realizaciju akcije podržao je i Institut za razvoj mladih KULT u okviru realizacije Lokalnih građanskih inicijativa na području cijele Bosne i Hercegovine.

Lokalna građanska inicijativa (LGI) jeste akcija, aktivnost građana/ki usmjerena na poboljšanje stanja u lokalnoj zajednici i društvu u kojem žive. U građanske aktivnosti mogu se uključiti građani/ke pojedinačno ili zajednički, a sve s ciljem ukazivanja na konkretne probleme i rješavanja problema u zajednici u kojoj žive.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...