Kreativnost je ključ za uspjeh brandova

Vrhunski eksperti iz oblasti brandinga, marketinga i komunikacija iz naše zemlje, regiona i svijeta, svojim predavanjima oduševili su više od 350 učesnika Branding konferencije. Konferenciju je otvorio gosp. Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, a nakon njega stručnjaci su govorili o kreativnosti, digitalnom oglašavanju, te utjecaju emocija na promotivne kampanje.  

”Emotivne kampanje su presudne u komunikaciji brandova. Rast brandova direktno je vezan uz izgradnju mentalnih vrijednosti branda gdje emocije kroz kreativnu komunikaciju igraju ključnu ulogu kao pokretač odluka i ponašanja”- istakao je Slaven Fisher, osnivač BBDO agencije iz Zagreba koji je održao prvo predavanje na konferenciji.

1 copy

Predstavnica Google-a, Marijana Prpić naglasak je stavila na internet revoluciju oglašavanja, koja nameće trendove kreiranja i pozicioniranja brandova. „Morate imati strategiju kako bi plasirali svoju ideju i učinili je dostupnom. U današnjem vremenu, to je najjednostavnije putem online kanala“ – dodala je.

Šta rade veliki brandovi? Odgovor na ovo pitanje dala je Denise Lee Yohn koja je sa učesnicima konferencije prenijela dio svog bogatog iskustva u kreiranju i vođenju svjetskih brandova kao što su Burger King ili Sony.

2 copy

Ovogodišnjoj, petoj po redu Branding konferenciji, koja je održana pod motom Brandolucija, prisustvovala je i predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...