Korak bliže osnivanju Vijeća mladih općine Novo Sarajevo

21. februara 2012. godine održan je i drugi po redu sastanak za formiranje Vijeća mladih općine Novo Sarajevo. Na sastanak su pozvana sva omladinska udruženja sa sjedištem na području ove općine kako bi se upoznala sa projektom Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih, koji provodi Institut za razvoj mladih KULT, te inicijativom omladinskog udruženja DOP za osnivanje vijeća mladih koja je upućena Službi za društvene djelatnosti i službenici za mlade koji su odmah dali punu podršku i omogućili održavanje sastanka.

Sastanku su prisustvovali: gosp. Faruk Pršeš, Šef Službe za društvene djelatnosti, gđa Lejla Musić, službenica za mlade, predstavnici/e omladinskih udruženja: Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, Crveni križ Novo Sarajevo, Demokratski omladinski pokret, Obrazovanje gradi BiH, NVO Svjetlo, Udruženja za kulturu Novo Sarajevo i neformalne grupe Sarajevo Drum Orchestra. Na sastanak je pozvana i predstavnica KULTA, koja je ukratko prezentirala projekt, kazala nešto više o samoj potrebi osnivanja vijeća madih, te o zakonskoj regulativi ovog pitanja tumačeći Zakon o mladima FBiH.

 Sva prisutna omladinska udruženja su bila zainteresovana za ulazak u buduće vijeće mladih, pa je samo ostalo da se dogovori oko detalja za osnivačku skupštinu koja se planira održati sredinom mjeseca marta.

Na samom kraju se govorilo o politici prema mladima Općine Novo Sarajevo, potrebi da se mladi više uključuju i budućoj saradnji vijeća mladih i općine.

.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...

Uncategorized @bs

Mladi su spremni aktivno raditi na rješavanju problema i izazova

Nakon Ljetnog kampa aktivizma u augustu 2023. g., Institut za razvoj mladih...

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...