Korak bliže osnivanju Vijeća mladih općine Novo Sarajevo

21. februara 2012. godine održan je i drugi po redu sastanak za formiranje Vijeća mladih općine Novo Sarajevo. Na sastanak su pozvana sva omladinska udruženja sa sjedištem na području ove općine kako bi se upoznala sa projektom Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih, koji provodi Institut za razvoj mladih KULT, te inicijativom omladinskog udruženja DOP za osnivanje vijeća mladih koja je upućena Službi za društvene djelatnosti i službenici za mlade koji su odmah dali punu podršku i omogućili održavanje sastanka.

Sastanku su prisustvovali: gosp. Faruk Pršeš, Šef Službe za društvene djelatnosti, gđa Lejla Musić, službenica za mlade, predstavnici/e omladinskih udruženja: Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, Crveni križ Novo Sarajevo, Demokratski omladinski pokret, Obrazovanje gradi BiH, NVO Svjetlo, Udruženja za kulturu Novo Sarajevo i neformalne grupe Sarajevo Drum Orchestra. Na sastanak je pozvana i predstavnica KULTA, koja je ukratko prezentirala projekt, kazala nešto više o samoj potrebi osnivanja vijeća madih, te o zakonskoj regulativi ovog pitanja tumačeći Zakon o mladima FBiH.

 Sva prisutna omladinska udruženja su bila zainteresovana za ulazak u buduće vijeće mladih, pa je samo ostalo da se dogovori oko detalja za osnivačku skupštinu koja se planira održati sredinom mjeseca marta.

Na samom kraju se govorilo o politici prema mladima Općine Novo Sarajevo, potrebi da se mladi više uključuju i budućoj saradnji vijeća mladih i općine.

.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...