Još uvijek traju prijave na Javni poziv FMRPO-a za podršku poduzetništvu

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera FMRPO-a. Javni poziv otvoren je do 17. juna 2016. godine, a ove će godine sredstva biti izdvojena za poticaj poduzetništvu žena i mladih, inovatorima, projektima koje finansiraju EU i drugi strani donatori, tradicionalnim i starim obrtima, udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, novoosnovanim subjektima MSP, unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture, tehničko usklađivanje , te jačanje konkurentnosti tehnološki savremenih subjekata MSP-a.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta ove godine za pomoć i podršku privredi izdvojit će blizu 5 miliona maraka.

Institut za razvoj mladih KULT ministarstvu pruža podršku u procesu informisanja mladih, žena, te osoba sa novoosnovanim biznisima, prvenstveno o načinima prijave na poziv.

Javni poziv objavljen 18. maja 2016. godine, a detalji poziva kao i način prijave predstavljen je na press konferenciji koju su organizovalo Institut za razvoj mladih KULT i FMRPO.

Javni poziv dostupan je na web stranici ministarstva: www.fmrpo.gov.ba

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...