Javni poziv za prijavu na obuku Uči, misli i djeluj! generacija 14!

 

Javni poziv za prijavu na obuku Uči, misli i djeluj! generacija 14!

Oznaka poziva: 17.01.0-N2.1-1515

KO? Institut za razvoj mladih KULT provodi jednogodišnji program obuke omladinskih lidera/ki UMiD (Uči, misli i djeluj!), generacija 14.

ŠTA? Obuka UMiD ti omogućava da postaneš aktivan/a lider/ica u svojoj lokalnoj zajednici i potpomogneš u rješavanju problema mladih, ali i da se pripremiš za karijeru, upoznaš nove prijatelje, naučiš nove vještine, družiš se i usavršiš sebe.

KAKO? Tokom obuke održati će se sedam dvodnevnih radionica i ljetna škola na kojima ćeš naučiti mnogo o sljedećim temama:

  • Kako da postaneš aktivan građanin/ka i kako da animiraš svoje vršnjake da se i oni uključe u rješavanju problema mladih u zajednici?
  • Kako podjela uloga u timu može pomoći da budeš jači i bolji lider/ica?
  • Kako možeš uvjeriti donosioce odluka i druge učesnike/ce u svojoj društvenoj zajednici da daju konkretnu podršku mladim ljudima?
  • Utječe li to što si momak ili djevojka da tvoje djelovanje u društvu bude značajnije?
  • Kako možeš bolje upoznati samog sebe i kako se nadograditi da budeš još bolja osoba?
  • Kako da se ponašaš jednog dana kad uploviš u poslovni svijet?

Moduli u okviru obuke:

– Timski rad i liderstvo

– Građanski aktivizam i volontiranje

– Politika prema mladima

– Pisanje i provođenje projekata

– Javno zagovaranje i lobiranje

– Odnosi s javnošću

-Samoosnaživanje

– Ljudska prava

– Rješavanje sukoba

– Traženje posla

Tokom obuke ćeš dobiti priliku s drugim mladim ljudima smisliti konkretnu akciju u cilju rješavanja postojećeg problema ili zadovoljavanja neke potrebe u lokalnoj zajednici, čiju će realizaciju savjetodavno i finansijski podržati Institut.

S tobom ćemo potpisati ugovor o pohađanju obuke. Svi uspješni polaznici/e će nakon obuke dobiti certifikat, a Institut će pratiti tvoj aktivistički i poslovni razvoj i pružati ti podršku i nakon obuke.

KADA? Radionice će se održavati jednom mjesečno, počevši od kraja januara 2019. g., tokom četvrtka, petka i subote. Tokom ljeta održat će se ljetna škola. Termini modula će biti planirani posljednji četvrtak, petak i subotu u mjesecu. Institut zadržava pravo izmjene u terminima radionica, s čim će odabrani polaznici/e biti pravovremeno informirani.

GDJE? Naša druženja odvijat će se u Obrazovnom-razonodnom centru za mlade SPAJALICA u Ilidži.

TROŠKOVI? Nemoj se brinuti za troškove. Troškove putovanja, ishrane, smještaja i radionica snosi Institut.

PRIJAVA! Ukoliko si zainteresiran/a za obuku, imaš između 18 i 30 godina, živiš u BiH i želio/ljela bi učestvovati na obuci i biti dio UMiD generacije 14, potrebno je da napišeš tekst o nečemu što bi želio/ljela promijeniti u svojoj zajednici i na koji način bi to učinio/la. Tekst ne treba biti duži od jednog lista A4 formata u fontu Verdana 10. Ukoliko smatraš da ćeš se bolje izraziti videom ili nekom drugom formom, budi slobodan/na to učiniti. Video ne bi trebao biti duži od 3 minute. Za obuku se prijavi putem elektronskog prijavnog obrasca koji se nalazi na linku: https://mladi.org/myURL/umid14, u okviru kojeg ćeš nam dostaviti i svoj rad o zadanoj temi. Ako te zanima kakvo je bilo UMiD iskustvo za druge, pogledaj video OVDJE.

Dodatne informacije možeš dobiti i putem telefona 033 778 765  ili na email mirela.geko@kultbih.org. Prijaviti se možeš do 3. decembra 2018. godine do 23.59 sati.

 Uči, misli i djeluj! UMiD 14 čeka baš tebe!

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...