Info sesijama do novih ideja za društvene inovacije! – Youth Innovation Award 2023

Poziv za prijave ideja na ovogodišnje takmičenje za dodjelu nagrada najboljim društvenim inovacijama predloženim od strane mladih YOUTH INNOVATION AWARD 2023 otvoren je još samo nekoliko dana.

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH su u proteklim danima održali niz info sesija kako bi se kreativnim mladima koji razmišljaju izvan okvira i imaju ideje za rješavanje društvenih problema približio sami proces takmičenja i mogućnosti koje im se nude učešćem u #YIA2023.

Prva stanica na putu širenja informacija o novim prilikama za mlade bila je Zenica gdje smo imali priliku da se družimo sa mladima okupljenim oko sjajne ekipe zeničkog Centra za mlade i da razgovaramo o njihovim idejama.

Nakon Zenice, vratili smo se u Sarajevo i na Internacionalnom Burch Univerzitetu sa zainteresiranim studentima razmijenili promišljanja o društvenim problemima sa kojima se susrećemo, te poslušali ideje za društvene promjene koje ovi mladi imaju.

Tragom dobrih ideja, put nas je odveo dalje i u banjalučki Dom omladine u kojem smo, u saradnji sa našim partnerima, okupili mlade i inovativne pojedince i razgovarali o društvenim problemima prisutnim u njihovim zajednicama.

Mnogo dobre energije, novih i poznatih lica, promišljanja i kreativnih ideja je iza nas, a do zatvaranja poziva je ostalo malo vremena. Zbog toga i ovom prilikom Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske pozivaju sve mlade koji razmišljaju izvan okvira i žele realizacijom svojih ideja napraviti promjenu u bosanskohercegovačkom društvu da se prijave za učešće u #YIA2023.

Neka ideje koje predložite kroz YOUTH INNOVATION AWARD 2023 postanu bolja budućnost svih nas.

Vas ostavljamo da se pripremate, a naša Komisija za odabir ideja i mi se radujemo vašim idejama.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti – Prijavite se!

O RADIONICAMA Interaktivne radionice “Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti” smišljene su kako...

DogađajiRad s mladima

Kafa s… Ivanom Soldo: Isplatiće se sve što radite s ljubavlju

Ivana Soldo, učesnica posljednje sezone MasterChef Hrvatska, ostavila je snažan dojam svojim...