Ekonomski forum BiH 2018: Potrebne intenzivne i ubrzane promjene

Oko 500 privrednika, predstavnika akademske zajednice, predstavnika vlasti i studenata okupio je 2. Ekonomski forum Bosne i Hercegovine koji je održan 15. februara 2018. godine u Sarajevu.

 

Tokom Foruma govorilo se o konkurentnosti zemalja u regiji, javno-privatnom partnerstvu, vladavini prava i sigurnosti, te obrazovanju

Forum su otvorili Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH.

Forum je obuhvatio četiri sesije, a između ostalog, zaključeno je da su u BiH, ali i zemljama regiona, potrebne intenzivne i ubrzane promjene kako u oblasti poslovnog okruženja, tako i u vladavini prava i obrazovnom sektoru, da bi privreda rasla i razvijala se, dostizala bolje ocjene svoje konkurentnosti i stvarala nova radna mjesta za mlade ljude koji svakodnevno odlaze iz BiH. Dodatni zamah ovim promjenama je i proces pristupanja Europskoj uniji koji nameće primjenu novih standarda i osavremenjivanje brojnih propisa.

Forumu je prisustvovala i predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...