Godišnji izvještaj 2022: Šta smo slavili u prethodnoj godini?

Institut za razvoj mladih KULT objavio je Godišnjak 2022. koji je moguće preuzeti na OVOM linku.

U 2022. godini Institut je ostvario brojne uspjehe, upoznao nove ljude s novim idejama, učestvovao u kreiranju novih strategija prema mladima, uspostavljao i unapređivao partnerstva, jačao organizacijske kapacitete sebe i drugih, te bio podrška vlastima, omladinskim organizacijama i organizacijama koje rade s mladima u ostvarivanju njihovih vizija i rezultata.

Ispratili smo još jednu generaciju UMiD-a, UMiDp-a, omladinskih radnika i službenika za mlade, podržali brojne, vrlo kreativne i korisne lokalne građanske inicijative i prepoznali volju i želju mladih da idu naprijed. Sigurni smo da će njihov aktivizam, zainteresiranost i svakodnevni rad poslužiti kao primjer borbe za bolju budućnost generacijama koje dolaze. Podržali smo lokalne zajednice u uspostavljanju modela za finansiranje omladinskih organizacija, kako bi obostrano učili poboljšati kriterije dodjele sredstava. Dodjelom velikog broja grantova nevladinim organizacijama povećali smo broj usluga za marginalizirane grupe građana, podržali smo mnogo zagovaračkih inicijativa prema donosiocima odluka, unaprijedili smo znanje i vještine lokalnih aktivista, te smo vrijedan rad ovih organizacija učinili još vidljivijim.

I u 2022. godini smo korporativnim volontiranjem donirali svoje vrijeme onima koji su u stanju potrebe, izmamili osmijehe na lica, trudili se biti bolji kako u poslu, tako i u različitim životnim situacijama.

Proslavili smo 20. rođendan: 20 godina uspjeha, predanog rada, saradnje s mladima, organizacijama, institucijama vlasti i brojnim partnerima koji od samog početka podržavaju sve ono što radimo sa mladima i za mlade!

Stranice ovog godišnjaka predstavljaju ukratko sve ono što je Institut postigao u 2022. godini uz veliku podršku donatora, partnera, institucija vlasti, medija i, naravno, mladih!

NAPOMENA: Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu u dokumentu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *