IN MEMORIAM: Radmila Rangelov Jusović (1965-2021)

150385695 3876761729013691 2299254686839109845 oInstitut za razvoj mladih KULT izražava najiskrenije saučešće porodici Jusović i prijateljima i kolegama u COI Step by step.

Obrazovanje je osnova svakog društva. Bez dobrog i kvalitetnog obrazovanja nema ni rasta i razvoj društva. Svjesni toga, Institut je često sarađivao sa Radmilom Rangelov Jusović kreirajući nove prilike za mlade u Bosni i Hercegovini. Ova vrsna stručnjakinja za obrazovanje bila nam je podrška i motivacija za svaku našu novu obuku za mlade, službenike/ce ili organizacije civilnog društva.

Iznimno cijenimo svaki savjet i sugestiju koje nam je Rada dala. Istinski će nam nedostajati njen smijeh, motivacija i ideje koje je imala za obrazovanje u BiH, a samim tim i mlade. Nesebično je i nama i mladima poklanjala vrijeme i svoju stručnost. Naše obuke su zahvaljući Radi bogatije i bolje.

Radina volja da jednako gradi i bori se za kvalitetno formalno i neformalno obrazovanje obavezuje nas da nastavimo snažno djelovati kako bi svaka škola postala mjesto rasta i razvoja za pojedinca i društvo.

Naš tim će uvijek pamtiti Radu po odličnoj saradnji i energiji, prilikama koje smo zajedno kreirali za mlade i motivaciji koju nam je davala.

Hvala ti Rado na svemu što si radila u obrazovanju i za obrazovanje u BiH i šire. 

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search