Kako napisati prijavu za EFA? European Forum Alpbach 2012

Inicijativna grupa Alpbach Sarajevo organizira prezentaciju stipendija i trening Kako napisati prijavu za EFA - European Forum Alpbach 2012, koji se održava u periodu od 16.08. do 01.09.2012. godine, o temi: Očekivanja – budućnost mladih.

Prezentacija Foruma i trening Kako napisati prijavu za EFA održat će se u utorak, 17. aprila sa početkom u 18.00 sati, u sali 9 Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

European Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja se organizuje u selu Alpbach (Austrija) od 1945. godine, te okuplja Nobelovce/ke, profesore/ice, eksperte/ice, političare/ke, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata/ica.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija, itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Za više informacija o samom događaju, kao i procesu apliciranja za učešće na Forumu, posjetite web stranicu www.igas.ba.

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search