Volontiraj - Kreditiraj, prvi radni dan za 5 učenika/ca

7. oktobra je u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA bilo izuzetno radno. Uposlenici/e su dobili radno pojačanje od 5 učenika/ca, koji su nas posjetili u okviru projekta Volontiraj - Kreditiraj - 5. Socijalni dan, u organizaciji Udruženja INFOHOUSE. Danas su, umjesto u školu, oni došli na svoj prvi posao.

5 učenika/ca je radilo na različitim pozicijama i poslovima. Fotografiranje radionice za KOŠNICU, dizajniranje letaka za Info-tačku za mlade, obrada podataka za potrebe biblioteke, telefoniranje za potrebe Škole prijateljstva, unos podataka u liste učesnika za Jednake mogućnosti za sve mlade!, pomoć u kuhinjskim poslovima, neke su od projektnih aktivnosti na kojima su učenici/e dali svoj značajan doprinos.

Za kraj radnoga vremena iskoristili smo priliku i upitali učenike/ce kako im se svidio njihov prvi radni dan, a oni su nam odgovorili:

Amra Čengić - Dolazak u KULT mi se veoma svidio, nadam se da ću imati priliku doći ponovo. Jako mi je drago što sam u okviru Volontiraj - Kreditiraj! pomogla zaposlenicima/ama u KULTU u obavljanju njihovih svakodnevnih dužnosti. Upoznala sam dosta novih prijatelja.

Šejla Budnjo - Tokom današnjeg dana sam se jako dobro provela. Drago mi je da sam za socijalni dan imala priliku raditi u KULTU, s obzirom na reputaciju ove ustanove. Svi uposlenici/e su bili izuzetno ljubazni i susretljivi. Stekla sam nova poznanstva i određeno radno iskustvo. Nadam se da ću postati volonterka ove organizacije i na taj način nastaviti saradnju.

Erol Mujak – Institut za razvoj mladih KULT je jako zanimljiva organizacija. Sviđa mi se zbog toga što je volonterskog karaktera i što dosta pomaže razvoju mladih. Tokom svog volonterskog rada primjetio sam da je radni kadar zanimljiv i društven. Sviđa mi se što ova organizacija uvijek ima posla, a ne kao neke firme koje svoje poslove isključivo "obavljaju" u svojim udobnim foteljama. Sve pohvale ovoj organizaciji.

Adil Mehmedović - Ovaj socijalni dan bio je veoma zanimljiv. Upoznao sam mnogo ljudi. Svi su bili veoma ljubazni i druželjubivi. Imao sam priliku da naučim mnogo novih stvari. Nadam se da ću i u buduće imati priliku raditi slične poslove.

Amina Meranović - Jako mi se dopao volonterski rad, naročito rad u KULTU. Ova organizacija mi je zanimljiva, ima mnogo prostorija za različita zanimanja i ispunili su sva moja očekivanja. Uposlenici/e su nas lijepo dočekali i primili. Bili su veoma prijatni i davali nam zanimljive zadatke za rad. Mislim da se volonteri koji ovdje volontiraju mogu osjećati kao kod kuće, jer je zaista ugodna i prijatna atmosfera.

Puno sreće u daljnjem radu!

.

infohouse_043 infohouse_046 infohouse_147

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search