Održan četvrti partnerski sastanak inicijative WeB4YES

20200305 120936

U Sarajevu je danas započeo dvodnevni partnerski sastanak u okviru Inicijative organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih (WeB4YES – Western Balkan Civil Society Organisations for Youth Employment Support).

Sastanak je četvrto u nizu okupljanje organizacija koje zajednički rade na regionalnoj inicijativi usmjerenoj na jačanje međusektorske saradnje s ciljem da se podrže mladi nezaposleni građani/ke Zapadnog Balkana i osmisle inovativna rješenja za zapošljivost i zapošljavanje. Domaćin ovogodišnjeg sastanka je Institut za razvoj mladih KULT.

Cilj inicijative je osnažiti organizacije civilnog društva da doprinesu rješavanju problema nezaposlenosti i poboljšanju uslova za preduzetništvo mladih, kroz zagovaranje i monitoring na lokalnom, državnom i regionalnom nivou.

Glavni koordinator inicijative je Beogradska otvorena škola (Srbija), a partneri na projektu, pored Instituta za razvoj mladih KULT, su Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (Crna Gora), NGO Lens (Kosovo*), Asocijacija Beyond Barriers (Albanija), Nacionalni omladinski savjet Makedonije (Sjeverna Makedonija) i Međunarodni centar Olof Palme (Švedska).

Partneri danas i sutra, između ostalog, razgovaraju o rezultatima ostvarenim u 2018. i 2019. godini, provedenim i aktuelnim kampanjama zagovaranja, kao i napretku podržanih organizacija civilnog društva u okviru WeB4YES javnog poziva za dodjelu malih grantova.

Inicijativa WeB4YES traje do kraja 2020. godine, a podržana je od strane Evropske komisije u okviru programa „Osnaživanje civilnog društva i medija 2016-2017, Regionalne tematske mreže organizacija civilnog društva“.

IMG 2210 1

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search