Kako do jačeg civilnog društva?

Photo web4yes3

Predstavnici organizacija koje su dobile finansijsku podršku u okviru WeB4YES javnog poziva, učestvovali su od 5. do 7. septembra 2019. u Beogradu na treningu za jačanje kapaciteta, vještina i znanja za uspješno provođenje projekta. Tokom treninga učesnici su, od predstavnika Beogradske otvorene škole dobili uputstva o svim pojedinostima procesa implementacije projekta, ali i o planiranju kampanja javnog zagovaranja.

U petak, 6. Septembra, održana je ceremonija potpisivanja ugovora između Beogradske otvorene škole i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana koje su finansijski podržane od strane Evropske unije.

Podrška kroz grantove će omogućiti da 18 organizacija implementira projekte na polju zapošljivosti i preduzetništva mladih tokom 2019. i 2020. godine. Ugovore su svečano uručili Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole i Steffen Hudolin, šef operacija II Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Photo web4yes5

Inicijativa WeB4YES traje do kraja 2020. godine, a podržana je od strane Evropske komisije u okviru programa „Osnaživanje civilnog društva i medija 2016-2017, Regionalne tematske mreže organizacija civilnog društva“. Koordinator projekta je Beogradska otvorena škola, a partneri na projektu, pored Instituta, su Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (Crna Gora), NGO Lens (Kosovo*), Asocijacija BeyondBarriers (Albanija), Nacionalni omladinski savjet Makedonije i Međunarodni centar Olof Palme (Švedska).

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search