Kako do zapošljavanja mladih?

info sesija sarajevo web4yes

Za sve zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva iz Sarajeva i Banje Luke za dobijanje malih grantova u okviru javnog poziva koji je nedavno objavljen, organizovane su informativne radionice.

Riječ je o Javnom pozivu za dodjelu malih grantova u okviru WeB4YES projekta (Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih) koji je podržan u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima 2016 - 2017. – Konsolidacija regionalnih tematskih mreža organizacija civilnog društva.

Info sesije na kojima su predstavljeni uslovi javnog poziva, kriteriji za selekciju i načini apliciranja održane su 21. i 22. maja 2019. godine u prostorijama EU info centra u Sarajevu i hotelu Jelena u Banjoj Luci.

Cilj poziva je poboljšanje efikasnosti organizacija civilnog društva na Zapadnom Balkanu u preduzimanju inicijativa za unapređivanje politika zapošljavanja mladih i preduzetništva na lokalnom nivou. Poziv ima za cilj dalje jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana i jačanje njihovog učešća u javnom odlučivanju, kreiranju i provođenju inovativnih inicijativa vezanih za zapošljavanje mladih, zapošljivost i preduzetništvo.

Maksimalan iznos budžeta za svaki pojedinačni projekat može biti do 10.000,00 EUR (Maksimalni iznos koji dodjeljuje BOŠ je do 9.000,00 EUR). Ukupna sredstva izdvojena za poziv iznose do 150.000,00 EUR.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search