Održan trening na temu pravne i organizacijske strukture

IMG 0203 1Pravni i zakonski okvir unutar kojeg svoje poslovanje trebaju obavljati organizacije civilnog društva u BiH vrlo često je nepoznanica i za same zaposlenike ili predstavnike organizacija. Zbog toga je Institut za razvoj mladih KULT prošle sedmice organizirao trening na temu pravnih i organizacijskih struktura. Trening je proveden u okviru projekta Snaga lokalnog (USAID/Localworks Capacity Development Activity) kojeg provodi Institut, a podržava USAID Bosne i Hercegovine.

Azra Sorguč, predstavnica Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, jedan od učesnica treninga izjavila je da joj je trening pomogao i da je uspjela unaprijediti svoje znanje iz navedenih oblasti. „Vrlo detaljno smo se upoznali sa zakonskom regulativom u Bosni i Hercegovini, koja definiše način osnivanja i funkcioniranja organizacije. Za mene posebno bitna sesija bila je o izradi općih pravnih akata za rad organizacije.“

Trening je obuhvatio teme vezane za civilno društvo u Bosni i Hercegovini, zakonsku regulativu za rad udruženja i fondacija, upravljačke strukture, izradu općih akata organizacije i druge bitne teme za rad i funkcioniranje nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Prisustvovalo je 25 učesnika iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i iz različitih organizacija. Posebno su istakli zadovoljstvo zbog prilike da se vide uživo, te ostvare umrežavanja sa predstavnicima drugih organizacija. Trening je proveden uz poštivanje epidemioloških mjera.

Institut u narednom periodu planira organizirati dodatne treninge za partnerska udruženja i fondacije kako bi nastavili osnaživati organizacije, ali i uposlenike organizacija. Aktivnostima koje se provode kroz Snagu lokalnog u Bosni i Hercegovini cilj je osnažiti i podržati lokalne nevladine organizacije.

Snaga lokalnog / Dokumenti

Kalendar / Calendar

Juni   2021
Ned Pon Uto Sri Čet Pet Sub
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search