PRO-Budućnost mali grantovi: Objava rezultata javnog poziva

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da su ODOBRENA 54 PROJEKTNA PRIJEDLOGA čija realizacija započinje uskoro.

Mladi, neformalne grupe, udruženja žrtava rata, nevladine organizacije usmjerene ka promovisanju međureligijskog dijaloga i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost dostavili su u prethodnom periodu svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja.

Sjećate li se sjajnih priča iz raznih krajeva naše zemlje – od akcija mladih koji su solidarno djelovali u svojim općinama/opštinama/gradovima poslije poplava do povezivanja kroz zajedničku potragu za neistraženim blagom naše zemlje? Od sportskih manifestacija, koje su povezivale različite zajednice, do posjeta kulturno-historijskom nasljeđu radi učenja, razumijevanja drukčijeg i jačanja dijaloga?

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da su ODOBRENA 54 PROJEKTNA PRIJEDLOGA čija realizacija započinje uskoro.

REZULTATI su dostupni na linku u nastavkuprobuducnost.ba/CRS-PRO_B-RezultatiMalihGrantova.pdf

Žalbeni rok je otvoren do 28. 4. 2019. godine, a e-mail putem kojeg svi aplikanti mogu dostaviti eventualne žalbe je Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za pomenute grupe kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovarale za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezivale lokalne zajednice. Ove godine se od aplikanata očekivalo da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir, koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u više od 70 lokalnih zajednica u BiH.

Želimo vam uspješan rad!

 

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search