4
Nastavljamo s pričanjem neprocjenjivih priča o volonterima i volonterkama u Bosni i Hercegovini. Ova priča vodi nas do Gračanice, tačnije sela D. Lohinja gdje upoznajemo našu glavnu junakinju Murisu Ahmetašević. Murisa ima 27 godina i trenutno je MA u Međunarodnim odnosima u dijelu Globalno upravljanje i društvene teorije.

Poster 2
U ovom trenutku na servisu volontiraj.ba ostvareno je deset uparivanja/matchinga između udruženja i društveno odgovornih preduzeća.

Servis volontiraj.ba nastao je kao produkt inicijative „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH“ koju, uz finansijsku podršku Evropske unije, provodi Institut za razvoj mladih KULT s ciljem povezivanja udruženja s preduzećima u oblasti korporativnog volontiranja. Servis volontiraj.ba s radom je počeo u doba pandemije i u toku prve godine rada na servisu volontiraj.ba registrirano je 84 udruženja s jedne strane i 31 preduzeće s druge strane.

Hana Spahic 3 1
Treća u nizu priča o volonterima i volonterkama u Bosni i Hercegovini vodi nas na sjeverozapad Bosne i Hercegovine, tačnije u grad Bihać, kod Hane Spahić. Hana je rođena u Bihaću, a osnovnu i srednju školu završila je u Bosanskom Petrovcu, da bi svoj studij nastavila na Fakultetu za Edukaciju i Humanističke nauke na Međunarodnom Burch Univerzitetu. Trenutno je studentica treće godine Grafičkog dizajna i multimedije. Hana je i članica Studentske asocijacije Fakulteta za Edukaciju i Humanističke nauke, gdje je na poziciji menadžerice društvenih mreža.

Suad 2 1

Nastavljamo dalje s pričama o volonterima i volonterkama u Bosni i Hercegovini koje nas, ovoga puta,  vode na sjeveroistok Bosne i Hercegovine, tačnije u Brčko kod Suada Murselovića. Suad je rođen u Brčkom, dok je osnovnu i srednju školu završio u Tuzli. Nakon završene Gimnazije „Meša Selimović“, odlučio se za pravne nauke i upisao Pravni fakultet Univrziteta u Tuzli. Trenutno volontira u Bravo Asocijaciji i pomaže kao mentor drugim volonterima i volonterkama.

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search