Sedma sila!

Polaznici/e obuke UMiD su tokom radionice o građenju online zajednica imali priliku saznati šta su to mediji i društvene mreže, te na koji način ih koristiti za aktivno učestvovanje u društvenoj zajednici.

Tokom dvodnevnog druženja s trenericom Bojanom Šekeljić iz fondacije DOKUKINO, budući lideri/ke upoznali su se s tradicionalnim i društvenim medijima, njihovim nastankom, razvojem, te utjecajem na sve aspekte života.

umid9-radionica-23-februar-slika-1umid9-radionica-23-februar-slika-2

U nastavku druženja polaznici/e su razvijali komunikacijske strategije za svoje lokalne građanske inicijative. Posebna pažnja je posvećena različitim web alatima za ostvarivanje ciljeva i sadržaja za web. Istaknuta je bitnost poruka za različite ciljane grupe i lični angažman na promociji aktivnosti projekta.

Polaznici/e su istakli kako su tokom radionice postali svjesniji mogućnosti upotrebe interneta i online medija za ukazivanje na različite probleme s kojima se mladi svakodnevno susreću.

Drugog dana radionice posebna pažnja je posvećena administraciji facebook stranice, kao digitalnim pričama. Promovisanjem svojih aktivnosti, kroz foto priču, učesnici/e obuke su kroz praktičan rad stekli znanje i iskustvo promocije u medijima.

Živimo u društvu u kome su mediji i društvene mreže sedma sila i svakodnevni dio našeg života, a omladinski lideri/ke sada imaju potrebno znanje korištenja sedme sile u svrhu promocije društvenih akcija i promjena.

umid9-radionica-23-februar-slika-3umid9-radionica-23-februar-slika-4

Sedmi modul obuke, o temi Mediji i društvene mreže, održan je 23. i 24. februara 2013. g. u Obrazovno – razonodnom centru za mlade SPAJALICA.

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search