Odgovaramo na Vaša pitanja o Obuci stručnih saradnika/ca za rad s mladima

Javni poziv za Obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima je otvoren do 20.3.2018. do 17.00h.

Stručni saradnici/ce za rad s mladima (poznatiji kao omladinski radnici/ce) predstavljaju osobe koje rade u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, omladinskim organizacijama, organizacijama koje rade s mladima ili javnim ustanovama koje podržavaju razvoj mladih ljudi. Stručni saradnika/ca podržava profesionalni, lični i obrazovni razvoj mlade osobe. Radeći s mladima na različitim idejama i inicijativama, stručni saradnici/ce za rad s mladima rade i na razvoju zajednica u kojoj djeluju.

 

Više o pozivu možete naćiOVDJE

Aplikacije se primaju putem online prijave: http://mladi.org/myURL/160201

Najčešće postavljana pitanja su :

Da li je delegiranje dvije osobe po organizaciji presudno za prijavu za Obuku za stručne saradnike/ce za rad s mladima?

Komisija Instituta za razvoj mladih KULT za odabir polaznika/ca po ovom javnom pozivu će bodovati prijave pojedinačno, neovisno o tome da li su iz iste organizacije prijavljene dvije ili više osoba. Poželjno je da zbog praktičnog dijela obuke kandidat/inja ima partnera/icu, ali nije presudno za odabir.

Završna sam godina srednje škole i do prvog modula ću završiti školu. Imam li pravo prijave?

Na obuku se mogu prijaviti sve osobe nastanjene u Bosni i Hercegovini koje imaju završenu najmanje srednju školu, rade s mladima u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, omladinskim organizacijama, organizacijama koje rade s mladima, nevladinim organizacijama, savjetovalištima i institucijama koje provode projekte za mlade.

Dakle, važno je da u trenutku prijave imate završenu srednju školu. Ipak, ako mislite da ćete imati svjedočanstvo do početka obuke, popunite prijave i navedite to u napomenama, a komisija će odlučiti na koji način će vrijednovati Vašu prijavu.

KATARINA POZIV Fb Final pitanja

Mogu li se prijaviti nezaposlene osobe?

Osoba koja se prijavljuje ne mora biti zaposlena, možete i volontirati u nekoj organizaciji ili instituciji.

Pokrećemo svoju organizaciju za mlade, ali još nemamo rješenje o registraciji, u proceduru je. Imamo li pravo prijave?

Svakako, važno je samo da u prijavi naznačite ovaj status Vašeg udruženja.

Hoće li za ideje za inicijative koje nam traži prijava biti odobrena sredstva za finansiranje?

Nije neophodno da inicijative koje se pominju u prijavi za Javni poziv za stručne saradnike/ce za rad s mladima u ovoj fazi Vaše potencijelne prijave nije važno hoćete li imaju bilo kakvu podršku. Važno je da kandidat pokaže spremnost, da ima ideju i nudu rješenja za mlade. Kako je i naznačeno u prijavi, ovo pitanje se ne uzima u obzir prilikom odabira polaznika/ce obuke, te je informativnog karaktera.

Gdje se obuka održava?

Obuka će biti održana u Sarajevu.

Šta podrazumijeva podrška organizacije/institucije ?

Za vrijeme obuke imat ćete praktične zadatke koje ćete morati raditi negdje sa mladima, pa je važno da vas organizacija/institucija podrži u tome.

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search