Javni poziv za obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima

Ko su stručni saradnici/ce za rad s mladima?

Stručni saradnici/ce za rad s mladima (poznatiji kao omladinski radnici/ce) predstavljaju osobe koje rade u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, omladinskim organizacijama, organizacijama koje rade s mladima ili javnim ustanovama koje podržavaju razvoj mladih ljudi. Stručni saradnika/ca podržava profesionalni, lični i obrazovni razvoj mlade osobe. Radeći s mladima na različitim idejama i inicijativama, stručni saradnici/ce za rad s mladima rade i na razvoju zajednica u kojoj djeluju.

 

Šta je obuka stručnih saradnika/ca za rad s mladima?

Na inicijativu Instituta za razvoj mladih KULT 2014. g. zanimanje stručnog saradnika/ce za rad s mladima uvršteno je u klasifikaciju zanimanja Agencije za statistiku BiH.

Institut organizira obuku za stručne saradnike/ce za rad s mladima u trajanju od 20 dana (160 sati). Obukom podržavamo osobe koje rade s mladima i unaprjeđujemo njihove vještine i znanja za razvoj omladinskog sektora i omladinskog rada u Bosni i Hercegovini. Pored četiri modula obuke polaznici/e dobivaju konkretne praktične zadatke i rad u svojoj zajednici nakon svakog modula, te imaju završno testiranje, nakon čega stječu pravo na certifikat.

KATARINA POZIV Fb Final

Ko se može prijaviti na obuku?

Na obuku se mogu prijaviti sve osobe nastanjene u Bosni i Hercegovini koje imaju završenu najmanje srednju školu, rade s mladima u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, omladinskim organizacijama, organizacijama koje rade s mladima, nevladinim organizacijama, savjetovalištima i institucijama koje provode projekte za mlade. Svaka prijavljena osoba mora imati podršku jedne organizacije ili institucije za učešće, a koja se uklapa u najmanje jednu od navedenih kategorija. Za uspješno završenu obuku potrebno je učestvovati najmanje 80% vremena trajanja obuke, uraditi praktični rad i položiti završni test.

Kada se održava obuka po ovom javnom pozivu?

Prvi modul:       30.maja -2. juna 2018.

Drugi modul:     27. juna - 30. juna 2018.

Treći modul:      28 augusta - 1. septembra 2018.

Četvrti modul: 10. oktobra -13. oktobra 2018.

Svi moduli traju po četiri dana. U gore navedene termine nije uračunato vrijeme putovanja polaznika/ca obuke.

Institut zadržava pravo izmijene termina uz pravovremeno informiranje polaznika/ca.

Šta očekivati od obuke?

Obuka za stručne saradnike/ce za rad s mladima sastoji se od četiri modula obuke, praktičnog rada i testiranja.

Tematske oblasti su: rad s mladima, komunikacija s mladima, socijalne kompetencije i organizacijske vještine u radu s mladima.

Interaktivni rad, metode neformalnog obrazovanja, iskustveno učenje i razmjena iskustva će biti sastavi dio obuke. Obuka pored radnog dijela sadrži i niz sadržaja kroz koji će polaznici/e imati priliku razmjenjivati svoje profesionalna i životna iskustva i družiti se.

Kako se prijaviti?

Aplikacije se primaju putem online prijave http://mladi.org/myURL/160201.

Rok za prijavu je 20. marta/ožujka 2018.g. do 17.00 sati.

Prijave koje pristignu poslije ovog roka neće biti razmatrane. Imena izabranih polaznika/ca obuke bit će poznata sredinom aprila/travnja 2018. g. na web-stranici Instituta. Osobe koje budu odabrane za obuku bit će o tome obaviještene na email adresu koju su navele u prijavnom obrascu.

Ko snosi troškove obuke?

Institut za razvoj mladih KULT snosi troškove smještaja, hrane i prijevoza za vrijeme trajanja obuke.

Za organizaciju testiranja i certificiranja potrebno je prije početka 1. modula platiti participaciju u iznosu od 50,00 KM. Participaciju može platiti sam polaznik/ca ili organizacija/institucija iz koje dolazi. Za participaciju organizator izdaje odgovarajući račun. Instrukcije za plaćanje na žiroračun bit će dostavljene polaznicima/ama na vrijeme.

Za više informacija možete nas kontaktirati na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefonom na 033 778 765. Više informacija o Institutu mogu se naći na www.mladi.org.

Pitanja zaprimamo najkasnije do 15.3.2018. g.

NAPOMENA: Svaki pokušaj kontaktiranja bilo kojeg uposlenika/ca Instituta vezano za dobivanje dodatnih informacija mimo navedene email adrese i svaki pokušaj podmićivanja bilo kojeg zaposlenika/ce vodi do diskvalifikacije kandidata/kinje.

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search