Hagelberg, Izetbegović i Kavgić gosti UMiDp obuke

UMIDp drugi modul

O zagovaranju, zakonima o mladima u BiH, kreiranju političkih poruka i o tome kako izgleda politička komunikacija na društvenim mrežama, učilo je 22 polaznika/ca obuke Uči, misli i djeluj za omladinske političke lidere/ice. Riječ je o drugoj generaciji polaznika i polaznica koji dolaze iz dvanaest političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine.

Drugi dio obuke održan je u Sarajevu od 3. do 7. aprila 2019. godine, a učesnici/e pored interaktivnih predavanja sa profesionalcima iz ove oblasti, imali su priliku iskustva razmijeniti i sa Andersom Hagelbergom, ambasadorom Kraljevine Švedske u BiH, Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Doma naroda PSBiH i Edisom Kavgićem, dopredsjedavajući Skupštine Općine Srebrenik.

UMiD p drugi modul 2

Također, u toku modula su organizirane posjete Parlamentarnoj skupštini BiH i Direkciji za evropske integracije.

Cilj obuke Uči, misli i djeluj za omladinske političke lidere/ice je osnažiti mlade članove/ice različitih političkih stranaka registriranih u BiH, koji imaju od 18 do 30 godina za izgradnju političke karijere za koju su motivirani te za angažman na unaprjeđenju položaja mladih u BiH.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search