O timskom radu na početku UMiD obuke

umid14 2

26 mladih iz 20 zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine 24. januara počelo je sa obukom Uči, misli i djeluj! (UMiD). Riječ je o četrnaestoj po redu generaciji obuke koju je do sada pohađalo više od 300 mladih iz cijele zemlje.

Timski rad bio je tema prvog dijela obuke koju će ovi mladi pohađati tokom narednih godinu dana.

Roječ je o mladima uzrasta od 18 do 30 godina koji vjeruju u neformalno obrazovanje i  odlučni su u kreiranju kvalitetnijeg okruženja u svojim zajednicama. Već na samom početku pokazali su visok stepen interesovanja i predstavili svoja očekivanja.

umid14

"Sretna sam i čast mi je biti dio kvalitetne i sveobuhvatne obuke kao što je UMiD. Na samom početku postavila sam jako visoka očekivanja i drago mi je što mogu reći da smo ih u prvom modulu zajedno ispunili. Mislim da smo se kao tim uklopili već u prvim satima obuke, ali tematske jedinice koje smo obrađivali su nam pomogle da se popnemo stepenicu više i da definišemo uloge koje imamo ili želimo imati u timu. Zajednički zaključak je bio da smo se ukrcali u voz i započeli avanturu. Jedva čekam da vidim koliko daleko možemo stići u godini koja slijedi." Zorana Tovilović, Banja Luka.

Naredna tema koja očekuje buduće mlade liderke i lidere je javno zagovaranje i lobiranje, a koja će se održati u periodu od 14. do 16. februara 2019. godine u Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica u Sarajev.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search