O disciplini, nagradi i kazni na osmom okupljanju UMiD Kids obuke

Drugi dan modula

Osmo okupljanje polaznica i polaznika obuke UMiD Kids održali smo u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA i na Vrelu Bosne. Tema koju smo obrađivali s našim mališanima ticala se discipline, nagrade i kazne, a o tome su mogli učiti od jednog od najboljih u svom poslu, od najboljeg bh. sportiste Amela Tuke.

Također ovaj modul smo iskoristili i za igru uloga, pri čemu su naši polaznici bili u ulozi gostiju u TV emisiji. Tokom „gostovanja“ oni su predstavljali dosadašnja znanja usvojena kroz UMiD Kids, ali i svoj dojam prema obuci i razliku između klasične nastave u školi i one koje imaju tokom obuke.

IMG 2776

Svoja razmišljanja o ovom modulu podijelili su i naši polaznici, kao i njihovi roditelji.

Kerim je devetogodišnji dječak, koji je posebno bio oduševljen druženjem sa Amelom, ali je istakao da mu je i drugi dan bio vrlo ispunjen i da je naučio kako preuzeti odgovornost za povjerene zadatke.

Njegova vršnjakinja, Dora, ističe da joj je posebno drago jer je dio UMiD Kids obuke jer je upoznala nove prijatelje. Ističe da se svaki put iznova raduje novom druženju i novim saznanjima koja dobijaju tokom obuke.

Roditelji ističu da su vrlo zadovoljni obukom i da su zahvalni Institutu i Spajalici jer brinu o najmlađima i da već sada s nestrpljenjem očekuju novo druženje.

UMiD Kids je edukativno-interaktivni program za djecu koji se sastoji od 12 modula koji obrađuju teme važne za intelektualni, emocionalni i sociološki razvoj djeteta. Cilj ovog programa jeste da djeca postanu sigurnija, imaju veće samopouzdanje, bolju povezanost s roditeljima, školom, prijateljima i prijateljicama, te da postignu širu i jasniju sliku o sebi, drugima i svijetu u kojem žive, da razviju osjećaj za sebe i druge.  

IMG 2811

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT, a pohađaju ga mališani uzrasta od 8 do 10 godina. Svi troškovi nastali tokom provođenja obuke su bepslatni za roditelje zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

Dijalogom za... / Dokumenti

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search