UMiD Kids: Učimo kako učiti, pamtiti i komunicirati

Koliko je važno znati kako učiti I tako biti bolji pokazali su nam i najmlađi učesnici i učesnice programa Uči, misli i djeluj! za djecu. Tijekom provedenog modula 26 djece s područja Kantona Sarajevo se družilo i učilo tehnike pamćenja, učenja i vještine dobrog komuniciranja. Zbog trenutnih pravila u vezi sa zaštitom od coronavirusa ovaj susret s mališanima smo održali online, a koliko je i to zabavno i poučno potvrđuje i izjava majke jednog od polaznica:  Ono što sam čula čini se zanimljivim i nama odraslima. Način na koji nešto trebaju pamtiti je praktičan. 

UMID Kids M3 f2

Vjerujemo da je djeci važno da pored redovne online nastave imaju priliku pratiti i sadržaje neformalnog obrazovanja i na taj način održavati kontakt i razvijati svoje vještine sa vršnjacima. Jednake vrijednosti dijele i roditelji naših polaznika. Mogu vam se samo zahvaliti za sve sto radite za našu djecu. Modul je bio super, sve pohvale za organizaciju. Puno hvala i vama i Lejli, u čijoj grupi je Ema bila, i svima koji se trudite organizirati obuku unatoč ovim čudnim vremenima. Iskreno se nadam da se ubrzo vidimo i uživo, izjavljuje majka još jedne polaznice.

UMiD Kids je edukativno-interaktivni program za djecu koji se sastoji od 12 modula koji obrađuju teme važne za intelektualni, emocionalni i sociološki razvoj djeteta. Cilj ovog programa jeste da djeca postanu sigurnija, imaju veće samopouzdanje, bolju povezanost s roditeljima, školom, prijateljima i prijateljicama, te da postignu širu i jasniju sliku o sebi, drugima i svijetu u kojem žive, da razviju osjećaj za sebe i druge. 

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

UMID Kids M3

Dijalogom za... / Dokumenti

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search