Monitoring i evaluacija

Monitoring i evaluacija je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta, jer nam nudi odgovor na pitanje da li smo na tragu postavljenog cilja i postoji li drugi, kvalitetniji način za njegovo ostvarenje, bilo da je riječ o programu ili organizacijskom razvoju.
Upravo o ovoj temi učesnici/e će na trodnevnom treningu imati priliku upoznati se sa osnovama planiranja i implementacije aktivnosti monitoringa i evaluacije predviđenih programom. To uključuje izradu indikatora za rezultate, outpute i outcome, najbolju praksu u prikupljanju i analizi podataka, te način mjerenja utjecaja aktivnosti.

Trening je namijenjen za osobe iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, i preporuke nadležnog Kriznog štaba, trening je ograničen na 25 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci. Osobe koje budu odabrane za obuku bit će obaviještene putem emaila.

Tehničke informacije:
Trening će se održati u Tesliću, hotel Kardinal, Petra Jokića, Banja Vrućica. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike. Detaljnje tehničke informacije i program rada odabrani učesnici će dobiti najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici koji budu prisutni minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Informacije o događaju

Datum događaja 19/05/2021 12:30
Datum završetka događaja 21/05/2021 13:30
Datum početka registracije 28/04/2021 11:00
Kapacitet 28
Registrovano 28
Slobodnih mjesta 0
Rok za registraciju 13/05/2021 12:00
Lokacija Hotel Kardinal
Sorry, the event is now full and we could not accept more registration
©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search