ROOFTOP FASHION SHOW: Kreativni mladi održali modnu reviju koja je nadmašila očekivanja

Foto: Asja Mustajbašić 

Krov Doma mladih na Skenderiji u subotu je pretvoren u modnu pistu kojom su šetali mladost, kreativnost i ljepota. Dvije mlade umjetnice, polaznice Uči, Misli i Djeluj! UMiD obuke za omladinske lidere Ana Elena Banduka i Naida Kustura su, kao prave liderice, predvodile tim koji je organizirao ROOFTOP Fashion Show.

“I dalje procesuiramo utiske sa modne revije. Ono što zasigurno mogu reći je da sam izrazito zadovoljna i ponosna na tim mladih umjetnika koje smo okupile, prvenstveno dizajnere koji su uradili sjajan posao, ali na modele, fotografe, šminkere, frizere i sve one koji su dali svoj doprinos ovom posebnom događaju. IMPAKT se zasniva na konceptu održive mode na koju se sve više stavlja imperativ”, podijelila je svoje utiske Ana Elena, koordinatorica lokalne građanske inicijative u okviru koje je održana revija.

KK

Foto: Asja Mustajbašić 

Na konceptualnoj modnoj reviji ROOFTOP Fashion Show predstavljene su kreacije osam mladih bh. dizajnera. Dizajneri su u okviru inicijative koju provode polaznice UMiD-a pohađali edukacije na temu odgovorne i održive mode, a onda direktno primjenjujući naučeno, prepustili se kreiranju komada koji su predstavljeni oduševljenim posjetiteljima revije.

“Na ovogodišnjoj reviji izlagalo je 8 mladih neafirmisanih dizajnera iz Bosne i Hercegovine koji su dobili priliku da po prvi put izlažu svoje kreacije. Sve kreacije su rađene po principu održive spore mode, gdje smo, nadam se, uspjeli pokazati koliko kreativnih i odgovornih mladih umjetnika imamo. Drago mi je da je ovakav događaj imao tako pozitivan odjek i što je Sarajevo bogatije za jednu modnu reviju sjajnih mladih ljudi, čiju ćemo tradiciju održavanja nadam se nastaviti i u budućnosti”, dodala je ponosno Ana Elena.

MKK

Foto: Elman Hasanspahić

Institut za razvoj mladih KULT ponosan je na polaznice UMiD obuke, Anu Elenu i Naidu, koje su na izvanredan način pokazale kako se liderske vještine stečene tokom obuke mogu odmah primijeniti da uključe mlade ljude u zajednici, ali i da ih motiviraju i potaknu na kreativnost i inovativnost.

Podržavanjem konceptualne modne revije ROOFTOP Fashion Show Institut za razvoj mladih KULT nastavlja kontinuiranu podršku mladima.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *