Prva generacija UMiD Kids uspješno završila obuku

Mališani, polaznici obuke UMiD Kids, tokom vikenda imali su posljednje module na kojima su obrađivali teme Ljutnja i kontrola, odnosno timski rad. Prvi dan vikenda su teoretski obradili zadate teme, da bi u nedjelju i praktično se uvjerili kako da savladaju ljutnji i koliko je sve lakše raditi u timu.

Drugi dan su ujedno dobili i certifikate za uspješno završenu obuku i tako zauvijek ostali neizbrisivi trag na obuku UMiD Kids, jer su prvi koji su je uspješno završili. Namjera je da se obuka nastavi i u narednim godinama i pruži mogućnost drugim mališanima da dožive iskustva i znanja kakva je imala prva generacija.

„Stvarno sam tužna jer je došao kraj naše obuke i druženja i voljela bih kada bih i naredne godine mogla ponovo učestvovati“, izjavila je deverogodišnja Ema, polaznica obuke i dodala da je u isto vrijeme i sretna jer je imala priliku ove godine upoznati nove drugare, zabavljati se i učiti kroz igru i zabavu.

Roditelji mališana su također bili prezadovoljni cijelim programom i pristupom trenerskog tima, koji nije gubio kontakt s djecom ni u vrijeme izolacije i održavali su module online.

„Sve pohvale cijelom timu na uspješno završenim aktivnostima u okviru obuke. Veliko nam je zadovoljstvo da je naš Timur bio polaznik prve generacije UMiD Kids i drago nam je da ste i nas roditelje uključili u neke od aktivnosti“, izjavio je Jasmin, roditelj polaznika obuke.

sa certifikatima

Obuka UMiD Kids započela je 22. februara i sastojala se od 12 tematskih cjelina značajnih za cjelokupni razvoj ličnosti djeteta. Ciljna skupina bile su djevojčice i dječaci uzrasta od 8 do 10 godina iz svih općina Kantona Sarajevo. Njih 30 činilo je prvu generaciju UMiD Kids polaznika/ca. 

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Formirati udruženje mladih, raditi na strategiji prema mladima i dobiti željeni prostor za mlade!

Prozor-Rama je jedna od ukupno 13 partnerskih zajednica koja je u fokusu...

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...