OPC mreža u Stockholmu

Četvrti sastanak mreže Olof Palme International Center (OPC) je održan u Stockholmu (Švedska) 12 – 13. maja 2014. g. Tema sastanka su bile komunikacijske vještine, kako bi nevladine organizacije iz Švedske i Bosne i Hercegovine razmijenile svoja iskustva i što uspješnije koristile društvene mreže u svrhu promocije svojih aktivnosti.

Tokom prvog dana učesnici/e imali priliku bolje upoznati ABF organizaciju i program neformalnog obrazovanja kojim se bave. Također su predstavljeni i najvažniji ostvareni rezultati projekata na kojima rade nevladine organizacije, uz finansijsku podršku Olof Palme International Centra. Popodnevni sati su bili rezervirani za komunikacijski trening, kojeg je vodio gospodine Björn Fridén ispred bloga Alliansfritt Sverige i socijaldemokrata Švedske. Predstavljene su sličnosti i razlike u pogledu komunikacije i korištenja društvenih mreža u Švedskoj i BiH, a učesnici/e su se bolje upoznali s društvenim mrežama kao što su Facebook, Tweeter i sl. Razgovaralo se i o online kampanjama i načinima prikupljanja finansijskih sredstava putem interneta.

opc-sastanak-maj-2014-slika-2

Drugog dana su učesnici/e imali priliku posjetiti Birkagårdens folkhögskola tj. školu koja pruža različite mogućnosti kada je neformalno obrazovanje u pitanju, od časova pjevanja do časova matematike i jezika.

opc-sastanak-maj-2014-slika-3.jpgopc-sastanak-maj-2014-slika-4.jpg

Pored navedenog razgovaralo se o mogućnosti umrežavanja svih članica OPC mreže i nastavku saradnje s Olof Palme Centrom. Na sastanku su uz projektni tim Instituta prisustvovati predstavnici/e OPC-a, Centra za civilnu kooperaciju, Sindikat radnika trgovine STBiH, Infohouse, Viva žene, Fondacija tuzlanske zajednice Agora centar, Omladinski komunikativni centar – OKC, Fondacija tuzlanske zajednice, ABF Vastra Gotaland, ABF Busovača i ABF Sthlm/Birkagårdens Folkhögskola. 

opc-sastanak-maj-2014-slika-5opc-sastanak-maj-2014-slika-6

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Uncategorized @bs

Kroz narandžasti objektiv: Godišnji izvještaj za 2022. godinu

  Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja grubi oblik kršenja osnovnih ljudskih...

Uncategorized @bs

Javni poziv institucijama vlasti za podršku u provedbi istraživanja i izradi nacrta strateškog dokumenta za mlade

Institut za razvoj mladih KULT poziva institucije vlasti u Bosni i Hercegovini...