Objavljena lista projekata koji su podržani u okviru inicijative WeB4YES

Institut za razvoj mladih KULT i partneri u regionalnoj inicijativi WeB4YES sa zadovoljstvom objavljuju listu podržanih organizacija civilnog društva u okviru WeB4YES javnog poziva za dodjelu malih grantova.

Cilj ovog poziva bio je poboljšati učinkovitost organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana u poduzimanju inicijativa za poboljšanje politike zapošljavanja mladih i preduzetništva na lokalnom nivou. Poziv ima za cilj dalje jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana i jačanje njihovog učešća u javnom odlučivanju, kreiranju i provođenju inovativnih inicijativa vezanih za zapošljavanje mladih, zapošljivost i preduzetništvo. WeB4YES tim je primio 125 projektnih prijedloga. Zbog ograničenog budžeta Poziva (150.000,00 EUR) nije bilo moguće dodijeliti sredstva za sve pristigle projektne prijedloge.

Postupak ocjenjivanja pristiglih prijava, zasnovan na unaprijed definiranim kriterijima s ciljem podrške projektima dobre kvalitete koji najbolje odgovaraju ciljevima Poziva i koji udovoljavaju tehničkim kriterijima postavljenih Pozivom, implementirala je regionalna WeB4YES Komisija za ocjenjivanje. Detaljnom i sveobuhvatnom analizom odabrano je 18 projekata koji će biti podržani tokom 2019/2020 godine.

WeB4YES tim se iskreno zahvaljuje svim organizacijama koje su poslale svoje projektne prijedloge  i želi im uspjeha u daljnjim sličnim pokušajima.

Inicijativa WeB4YES traje do kraja 2020. godine, a podržana je od strane Evropske komisije u okviru programa „Osnaživanje civilnog društva i medija 2016-2017, Regionalne tematske mreže organizacija civilnog društva“.

Koordinator projekta je Beogradska otvorena škola, a partneri na projektu, pored Instituta, su Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (Crna Gora), NGO Lens (Kosovo*), Asocijacija Beyond Barriers (Albanija), Nacionalni omladinski savjet Makedonije i Međunarodni centar Olof Palme (Švedska).

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Uncategorized @bs

Kroz narandžasti objektiv: Godišnji izvještaj za 2022. godinu

  Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja grubi oblik kršenja osnovnih ljudskih...

Uncategorized @bs

Javni poziv institucijama vlasti za podršku u provedbi istraživanja i izradi nacrta strateškog dokumenta za mlade

Institut za razvoj mladih KULT poziva institucije vlasti u Bosni i Hercegovini...