Nasilje mijenjamo za dobra djela!

Vodeći se činjenicom da se o prevenciji nasilja uči od najranije dobi, Ilma Horozić, jedna od polaznica Obuke za mlade političarke koju je organizovao Institut za razvoj mladih KULT, povodom 25. augusta – Dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama organizovala je posjetu Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Ilma je odlučila pokazati da akte nasilje možemo i trebamo zamijeniti dobrim dijelima i uz podršku Instituta za štićenike/ce Doma organizovala odlazak u kino, na projekciju dječijeg filma.

„Pred problemima ne trebamo zatvarati oči, već o njima govoriti i pokušavati ih riješiti.“ – ističe Ilma, koja je i ranije učestvovala u inicijativama skretanja pažnje na problem nasilja.

Svaka peta žena u Bosni i Hercegovini tokom svog života, proživjela je neki oblik nasilja i stoga je neophodno ukazivati na problem o kojem se najčešće ne govori.

Generalni sekretar UN-a proglasio je svaki 25. u mjesecu Narandžastim danom (Orange Day), kao dan podsjećanja na važnost prevencije, sprečavanja i sankcionisanja nasilja nad ženama i djevojčicama.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...