„Kafa sa…polaznicima UMiD obuke“

U Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica na Ilidži, u subotu, 04. juna 2016, godine bit će održana „Kafa sa…polaznicima UMiD obuke“.

O aktivizmu mladih sa polaznicima obuke razgovarat će Mirela Geko, članica Vijeća mladih FBiH, lokalnog i kantonalnog vijeća, te dugogodišnja aktivistica u radu sa mladima.

Mirela će pokušati odgovoriti na neka od najčešćih pitanja mladih kao što su: zašto aktivizam?, kako započeti?, koji su izazovi?, mogu li to ja raditi u svojoj zajednici?, kako?, ko mi može pomoći?. Cilj je motivisati mlade da pronađu partnere, te da se osnaže u samostalnom radu u omladinskim akcijama u lokalnim zajednicama.

„Kafa sa…“ počinje u 13:30 sati, a učestvovat će dvadesetak mladih iz različitih bh. općina.

Druženju mogu prisustvovati svi zainteresovani mladi koji se žele angažovati na poboljšanju uslova života u svojim zajednicama.

UMiD – Uči, misli djelij! je Program jednogodišnje obuke omladinskih lidera/ki za aktivno uključivanje u društvenu zajednicu i poslovni svijet.

Obuka polaznicima/ama, između ostalog, nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale, te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine upravljanja i bavljenja biznisom. Ova obuka priznata je od Ministarstva za obrazovanje Kantona Sarajevo, te brojnih općina u BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...