Još jedna edukativna radionica zainteresirala mlade o načinima borbe protiv korupcije

Priliku da nauče nešto više o korupciji i borbi protiv korupcije imali su i srednjoškolci Richmond Park Međunarodne srednje škole Sarajevo na radionici „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!“ koja je dio inicijative Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo.

Tokom radionice srednjoškolci su uz kviz i diskusiju imali priliku da se zabave, ali i nauče nešto više o različitim oblicima korupcije, institucijama i tijelima koja su zadužena za borbu protiv korupcije, te ulozi mladih u borbi protiv korupcije. Učešće u kvizu pružilo im je priliku da pokažu ono što znaju ali i da saznaju nešto novo o temi korupcije u Bosni i Hercegovini i Kantonu Sarajevo.

Kviz o korupciji predstavlja edukativno zabavni sadržaj koji mlade na vrlo interaktivan način informira o različitim pojmovima koji se provlače kroz temu korupcije, o vrstama koruptivnih radnji, ali i zanimljivostima koje mladima mogu pomoći u podizanju svijesti o štetnosti korupcije u svim segmentima društva i neophodnosti borbe protiv korupcije. Institut kroz primjenu kviza pruža mladima mogućnost da steknu nova znanja kada je riječ o korupciji i načinima borbe protiv korupcije.

Radionica „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš“ održana je u prostorijama srednje škole Richmond Park kojom se ovom prilikom zahvaljujemo na pozivu i prilici da srednjoškolce kroz edukativne aktivnosti upoznamo sa negativnim posljedicama korupcije.

Inicijativa Reci NE korupciji nastoji privući pažnju javnosti, a posebno mladih i ukazati na štetnost korupcije na život pojedinaca, ispitati stavove građana i mladih o korupciji te pružiti osnovne informacije o borbi protiv korupcije. Inicijativu realizira Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Uspješna narandžasta saradnja – fotografijama, filmom i panel diskusijom poslana snažna poruka mladima

Saradnja Instituta za razvoj mladih KULT i Gimnazije Dobrinja danas je rezultirala...

Rad s mladimaYOUTH INNOVATION AWARD 2022

Mladi inovator Damir Hanić kao primjer i motivacija drugima – Znate li šta je MED modul?

Društvene promjene i inovacije najbolji su pokazatelj koliko mladi mogu i žele...

Rad s mladimaYOUTH INNOVATION AWARD 2022

Inovacija mladog Aldina Alića značajan korak za poljoprivredu u Zenici

Tražeći priliku da izraze ideje i razmišljanja o društveno korisnim promjenama i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Rodni profil općine Ključ – kako ostvariti rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou?

Bosna i Hercegovina je, uglavnom, tradicionalno društvo u kojem se žene svakodnevno...